HOME || ACTION PRESS || RADIO MAGAZINE || TOP SECRET || HOME SATELLITE || EXOΓΗΙΝΟ || ΙΣΤΟΡΙΚΑ || ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Login
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


RADIO MAGAZINE No 99  -------------------------------------------------------------
Τα γραφεία μας λειτουργούν
Δευτέρα με Παρασκευή
(11 π.μ-3 μ.μ.) Αρτάκης 70-72 Νέα Σμύρνη 17124
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
τηλ: 212-2130000, 210-9733445  fax: 212-2130001 e-mail: κάντε κλίκ στο επικοινωνία

------------------------------------------------------------

Αγαπητοί φίλοι & συνάδελφοι αναγνώστες,
Ολόψυχα, σας εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και το ΝΕΟ ΕΤΟΣ
να είναι ένα καλύτερο αύριο από κάθε άποψη, για τον καθένα μας...

 
Στο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ νέο τεύχος που κυκλοφορεί στις 19 Δεκεμβρίου, πρότεινα όπως κάθε χρόνο -αλλά ιδιαίτερα φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης- στους διαφημιζόμενους του περιοδικού, να προσφέρουν διάφορα ηλεκτρονικά προϊόντα με εκπτωτικά κουπόνια (συνολικής αξίας €107 ΕΥΡΩ), ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους αναγνώστες μας να αποκτήσουν ένα ΔΩΡΟ για τις γιορτές, σε προσιτή τιμή.
 
Το περιεχόμενο του νέου τεύχους, αποτελείται για ακόμη μια φορά, από πολύ πλούσια θεματολογία, ενώ ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος του περιοδικού αφιερώνεται στην έρευνα αγοράς για QRP πομποδέκτες και τρόπους με τους οποίους ο νέος ή ο παραδοσιακός ραδιοερασιτέχνης, μπορεί χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος και χρησιμοποιώντας συναρμολογούμενα ΚΙΤ, να απολαύσει το χόμπι του ραδιοερασιτεχνισμού, χωρίς μειονεκτήματα ή περιορισμούς.
 
Οι ηλεκτρονικές ιδιοκατασκευές φιλοξενούνται και σε αυτό το τεύχος, όπου σας παρουσιάζω μία γρήγορη και πολύ εύκολη κατασκευή συντονιστή κεραίας ANTENNA TUNER, χαμηλής ισχύος QRP, για τα βραχέα και VHF, η οποία μπορεί να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε λάτρη των ραδιοτηλεπικοινωνιών, με τα περίσσια υλικά που αυτός διαθέτει.
 
Στο κεφάλαιο “Θεωρία & Γνώση”, σας παρουσιάζουμε με αναλυτικές γραφικές απεικονίσεις και απλή περιγραφή -για να είναι κατανοητή στον καθένα- το φαινόμενο των ραδιοκυμάτων “NVIS-Near Vertical Skywave” - Κύμα Ουρανού κοντά στην Κάθετη Πρόσπτωση που έχει ιδιαίτερη σημασία, ώστε ο χειριστής ενός σταθμού να μπορεί να γνωρίζει την διαφορά ραδιοκυμάτων, κοντινών και μακρυνών αποστάσεων. 
 
Επίσης, καλωσορίζουμε στις σελίδες του περιοδικού μας, τους συναδέλφους από την μακρινή Αυστραλία και την εξαίρετη Dxpedition προσπάθειά τους στο νησί Lord Howe Island, απ΄ όπου εξέπεμψαν προβάλλοντας παγκοσμίως τον ραδιοερασιτεχνισμό, αλλά παράλληλα και τον Ελληνισμό, με το ειδικό χαρακτηριστικό VK9HR (Hellenic Radio).
 
Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα μεγάλο τηλεπικοινωνιακό επίτευγμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού, από το Σύλλογο Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Σ.Ε.Ρ.) και τους Κύπριους συναδέλφους του Ομίλου Ραδιοερασιτεχνών Κύπρου (C.A.R.S.), που κατάφεραν με την άψογη συνεργασία τους, να συνδέσουν με ψηφιακή τεχνολογία D-STAR το νησί της Αφροδίτης, με το πανελλαδικό δίκτυο αναμεταδοτών του ΣΕΡ σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας νέες διαστάσεις στα ελληνικά σύνορα του ραδιοερασιτεχνισμού.
 
Στον ραδιοερασιτεχνισμό όμως υπάρχουν “Φάουλ” και κάποιες “κόκκινες κάρτες” που φαίνεται ότι υπονομεύουν επικίνδυνα το νέο ραδιοερασιτεχνικό κανονισμό που πρόσφατα τέθηκε σε ισχύ και τον οποίο αναλύει πολύ εύστοχα για την ενημέρωσή σας σχολιάζοντας, ο καλός φίλος και συνάδελφος SV1NK.
 
Σας εύχομαι ολόψυχα, θερμές και εγκάρδιες ευχές για τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων, μαζί με την παράκληση να στηρίζετε με τη συνδρομή σας το περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, διότι είναι το μόνο μέσον αδέσμευτης ραδιοερασιτεχνικής ενημέρωσης που μας απέμεινε, το οποίο για 16 συνεχή χρόνια δημοσιεύει την ανεξάρτητη φωνή και γνώμη όλων μας.

Μην επιτρέψετε στη συνωμοτική οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, να φιμώσει την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ !
 
Πολλά 73,
 
Νικόλαος Κασίμης
SV0CY – KD2IR
Εκδότης
 
 

 


Συνέντευξη Αθήν 9,84Login
New Member
Remind Password

THE MOST DANGEROUS WEAPONS


Top Secret Advanced Military Weapons 2017

ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ


Η ανθρώπινη εξάρτηση ...στον εθισμό της τεχνολογίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

 
Απαγορεύεται η κάθε είδους επεξεργασία, η αντιγραφή ή επαναδημοσίευση των άρθρων που παρουσιάζονται χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Ο εκδότης κατέχει αποκλειστικά τα Copyrights όλων των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό και στις ιστοσελίδες του και συγχρόνως το δικαίωμα ανατύπωσης αυτών. Τα άρθρα που υπογράφονται δεν εκπροσωπούν υποχρεωτικά την άποψη του εκδότη. Οποιοδήποτε άλλο υλικό που αποστέλλεται για δημοσίευση μαζί με κάθε άρθρο δεν επιστρέφεται. Μερικές φωτογραφίες που εμφανίζονται χρησιμοποιούνται μόνο ως γραφική απεικόνιση. Οι υπεύθυνοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για σωστή και έγκυρη ενημέρωση.
2024 copyright actionPRESS, development by
OMNINET