HOME || ACTION PRESS || RADIO MAGAZINE || TOP SECRET || HOME SATELLITE || EXOΓΗΙΝΟ || ΙΣΤΟΡΙΚΑ || ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Login
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ραδιοτηλεπικοινωνίες, τεύχος 88Τεύχος 88, Ραδιοτηλεπικοινωνίες

 

-----------------------------------------------------------------------------------
Τα γραφεία μας λειτουργούν Δευτέρα με Παρασκευή (11 π.μ-3 μ.μ.).
Αρτάκης 70-72 Νέα Σμύρνη 17124
Τηλέφωνα επικοινωνίας:

212-2130000, 210-9733445  e-mail: info@actionpress.gr
FAX: 212-2130001

-----------------------------------------------------------------------------------

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ !

• Η φετινή χρονιά, για τους λάτρεις του Ραδιοερασιτεχνισμού, ξεκίνησε με μια ευχάριστη έκπληξη από τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος Σ.Ρ.Ε., ο οποίος για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, διοργάνωσε το 1ο ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ HAMFEST ΑΘΗΝΩΝ, με μεγάλη ανταπόκριση και αξιοσημείωτη επιτυχία !
Ακολουθεί στις παρόμοιες εκδηλώσεις, το ανοιξιάτικο HamFest της Βέροιας που περιμένει όλους τους ραδιοερασιτέχνες και όχι μόνο, σε μια δωρεάν συμμετοχή με πολλές εκπλήξεις ! Διαβάστε προσεκτικά το περιοδικό μας, για αναλυτικότερες λεπτομέρειες και κρατήστε την όρεξή σας για τον... Μάιο !

• Στο τεύχος αυτό, επιφυλάσσεται για όλους τους αναγνώστες ακόμη μια έκπληξη, από τις εκδόσεις ACTION PRESS... Προετοιμαστείτε για την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, που κάθε ραδιοερασιτέχνης και φίλος της ασύρματης επικοινωνίας και της τεχνολογίας γενικότερα, πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του. (Περισσότερες λεπτομέρειες, στις σελίδες του περιοδικού.)


ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ !

Για τους λάτρεις λοιπόν των κατασκευών, το σίγουρο είναι ότι θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι κι αυτό οφείλεται στην ποικιλία των άρθρων αυτού του τεύχους, που στοχεύουν στα διαφορετικά γούστα του κάθε αναγνώστη.
Αν ανήκετε σε αυτούς που διαθέτουν αρκετούς δέκτες αλλά μονάχα μια εξωτερική κεραία, τότε η κατασκευή κατανεμητή σήματος Splitter θα σας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα... σίγουρα πολύ χρήσιμη και πάνω από όλα, θα σας εξοικονομήσει αρκετά!
Για τους... ρομαντικούς “εραστές” της ραδιοφωνικής λυχνίας, σας παρουσιάζουμε μία κατασκευή ραδιοφωνικού δέκτη με μια λυχνία για την μπάντα των μεσαίων κυμάτων... χωρίς κινδύνους υψηλής τάσης, εφόσον λειτουργεί με 12βολτη τροφοδοσία. Απολαύστε λοιπόν ένα όμορφο κατασκευαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το οποίο αναμφισβήτητα θα φέρει πολλές συγκινητικές αναμνήσεις στους παλιούς και παράλληλα θα χαρίσει ιστορικές εμπειρίες στους νεότερους.
Διαβάστε επίσης για την ιστορία της ραδιοφωνικής μπαταρίας και την εξέλιξή της μέχρι και σήμερα, σε ένα ενδιαφέρον χρονικό με συλλεκτικές φωτογραφίες του χθες.
Επίσης, μία εύκολη κατασκευή -σε πλακέτα PCB- ενός οικονομικού, ψηφιακού Interface TNC, αποτελεί σίγουρα μία σύγχρονη αλλά και διαφορετική πρόταση που αφορά τη σύγχρονη επικοινωνία της εποχής μας. Με δυο επιλογές, εύκολη ανάλυση και επεξηγηματικά σχέδια συνδεσμολογίας... θα σας ενθουσιάσει !
Η αναθεώρηση της κατασκευής της γνωστής κεραίας “Skew Planar Wheel” με χαμηλή καθολική λήψη και κυκλική πολικότητα, επανέρχεται στο ραδιοερασιτεχνικό προσκήνιο, 40 χρόνια μετά... με ένα ανανεωμένο και ιδιαίτερα χρήσιμο σχέδιο για όλους! Μια πλήρης παρουσίαση με αναλυτικά διαγράμματα, φωτογραφίες, υλικά κατασκευής... κι αν έχετε όρεξη, ξεκινήστε !

• Νέα εντός και εκτός Ελλάδος και σε αυτό το τεύχος, για όσους επιθυμούν μια σωστή και πλήρη ενημέρωση καθώς και παρουσίαση νέων προϊόντων, για τους μανιώδεις της... τεχνολογικής εξέλιξης !

• Σε συνέχεια από το προηγούμενο τεύχος, το 2ο μέρος τεχνικού άρθρου “Τα Μυστικά των... Decibels”, ολοκληρώνει μια χρήσιμη και σημαντική τεχνική παρουσίαση για τις εφαρμογές ραδιοεπικοινωνιών.


Η παρουσίαση νέων προϊόντων με αναλύσεις τεχνικών χαρακτηριστικών, φωτογραφίες, σχέδια και αναβαθμίσεις, βοηθά πάντα τους αναγνώστες στο να κάνουν μια σωστή επιλογή.
Ο νέος βραχέος πομποδέκτης από την
Alinco, DX-SR8, “προκαλεί” χάρη στις τέλειες προδιαγραφές του, την ευκολία χειρισμού του, αλλά κυρίως, την πολύ οικονομική του τιμή ! Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, τα προτερήματα για τα οποία ξεχωρίζει αλλά και όλους τους λόγους γενικότερα, για τους οποίους χαρακτηρίζεται “ελκυστικός” και αποτελεί επιθυμία αγοράς...

• Οι ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες, όπως πάντα στο full (!), με DX-PEDITIONS, CONTESTS και επιτυχημένες δραστηριότητες σε απομακρυσμένα μέρη που προκαλούν, όπως στο σύμπλεγμα νησιών Δρένια όπου η ραδιοερασιτεχνική ομάδα SX8DI απέκτησε μια σπάνια και αξέχαστη εμπειρία, με έντονη ψυχαγωγία στον... αέρα ! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις καλοκαιρινές εκπομπές SY9FD/P, μακριά από τη ρουτίνα και το άγχος του πολιτισμού, από το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας Καβαλαράς... Διασκεδάστε κι εσείς με αυτές τις εμπειρίες μέσα απ' τις σελίδες του περιοδικού και τολμήστε παρόμοιες αποδράσεις !

• Όσο για τη δράση του Συλλόγου Σ.Ρ.Ε., συνεχώς μας αποδεικνύει την αγάπη του όχι μονάχα για το χόμπι αλλά και για το περιβάλλον, χάρη στην εθελοντική του προσφορά και την άψογη συνεργασία και άμιλλα των μελών του.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ IARU-REGION 1


• Σε αυτό το τεύχος, ο συνάδελφος SV2HOA, επιμελήθηκε και με ιδιαίτερο γραφικό μεράκι μας παρουσιάζει ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ και ΠΛΑΝΑ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ της IARU, για την Περιοχή 1 (Ευρώπη-Αφρική) οι οποίοι για πρώτη φορά δημοσιεύονται στην ελληνική γλώσσα σε 4 έγχρωμες σελίδες του περιοδικού. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη ανάλυση για όλους τους αναγνώστες και ιδιαίτερα για τους αδειούχους ραδιοερασιτέχνες, με απαραίτητες και σημαντικές λεπτομέρειες, για κάθε εκπομπή !


Ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες του περιοδικού ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Καλό Πάσχα, με υγεία και πολλές,
ραδιοερασιτεχνικές, ανοιξιάτικες επαφές !

Ραντεβού στο HAMFEST της ΒΕΡΟΙΑΣ !

 


Συνέντευξη Αθήν 9,84Login
New Member
Remind Password

THE MOST DANGEROUS WEAPONS


Top Secret Advanced Military Weapons 2017

ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ


Η ανθρώπινη εξάρτηση ...στον εθισμό της τεχνολογίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

 
Απαγορεύεται η κάθε είδους επεξεργασία, η αντιγραφή ή επαναδημοσίευση των άρθρων που παρουσιάζονται χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Ο εκδότης κατέχει αποκλειστικά τα Copyrights όλων των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό και στις ιστοσελίδες του και συγχρόνως το δικαίωμα ανατύπωσης αυτών. Τα άρθρα που υπογράφονται δεν εκπροσωπούν υποχρεωτικά την άποψη του εκδότη. Οποιοδήποτε άλλο υλικό που αποστέλλεται για δημοσίευση μαζί με κάθε άρθρο δεν επιστρέφεται. Μερικές φωτογραφίες που εμφανίζονται χρησιμοποιούνται μόνο ως γραφική απεικόνιση. Οι υπεύθυνοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για σωστή και έγκυρη ενημέρωση.
2024 copyright actionPRESS, development by
OMNINET